Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Fylkeskommunen sponser Norwegian Game Awards

Norwegian Game AwardsNorwegian Game Awards (NGA) er en nasjonal spillutviklingskonkurranse for studenter opp til og med masternivå. Målet er å spre interesse for spill og spillutvikling blant studenter, stimulere til nyskaping og vise frem det tverrfaglige elementet i spillutvikling. Som en undergruppe av Start NTNU er NGA's andre mål å vise deltakerne at det å starte en spillutviklingsbedrift er en mulig karriere etter endt studie.

Konkurransen går over et skoleår, og ble for første gang arrangert i skoleåret 07-08. NGA ble startet etter den svenske konkurransen Swedish Game Awards, og NGA samarbeider fortsatt tett med det svenske arrangementet. Sør-Trøndelag fylkeskommunes IKT-program, Avdeling for Regional utvikling, sponser Norwegian Game Awards.

Norwegian Game Awards 2010
Under årets konkurranse som ble avholdt 27. august var det i følge juryen et usedvanlig høyt nivå på deltakerne. ”Game of the Year” ble Owlboy’s detaljrike 2D-spill i utpreget retrostil. ”Best Innovation” gikk til Apocalypse’s morsomme og ”annerledes” spill, der spillerens mål er å korrumpere verden. Det sofistikerte spillet Evil Junior, ikke ulikt åttitallets Leisuresuit Larry, vant prisen for ”Best Execution”. Som en kuriositet kan nevnes at gruppa bak Evil Jr holdt en global audition på internett for å finne de "riktige" stemmene til karakterene i spillet. ”Commitees Choice” ble det bisarre ”The Forklift Game”, der man som sjåfør på en gaffeltruck kan skape et usannsynlig kaos på et lager.

Eistein Guldseth fra IKT-programmet i STFK delte ut prisen i kategorien”Best Concept” til spillutviklerne i Garbalicious, et grafisk sett lekkert 2D spill med en utpreget miljøprofil i dramaturgien!

Les mer om START NTNU på http://www.startntnu.no/nga, og om konkurransen og vinnerne på http://gameawards.no/

NGA

Øyvind Vikan
Sist oppdatert: 11.12.2014 16:00:27