Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Kollektivtrafikk

Til vanns…
Hurtigbåtene utgjør den raskeste reisemåten fra Trondheim til kystområdene på Fosen og til øykommunene Hitra og Frøya. I tillegg trafikkeres strekningen Trondheim - Kristiansund med hurtigbåt tre ganger daglig. Både Hitra og Frøya har også fastlandsforbindelse med undersjøiske tunneler.

Det er gode havnemuligheter i Sør-Trøndelag. Hurtigruten anløper Trondheim Havn daglig, og i sommerhalvåret blir også cruiseskipterminalen daglige besøkt av skip fra inn- og utland.

til lands…
Midt-Norge er et knutepunkt for togtrafikk. Fra Trondheim går det tog både sørover til Oslo, østover til Østersund i Sverige, og nordover til Bodø.

Bussene i fylket gir et godt rutetilbud, både lokalt og regionalt. Trondheims eneste trikkelinje, Gråkallbanen, trafikkerer strekningen fra Midtbyen til Byåsen og Bymarka.

AtB er administrasjonsselskapet med ansvar for drift, utvikling og markedsføring av kollektivtrafikken i Sør-Trøndelag. Selskapet er organisert som et heleid fylkeskommunalt aksjeselskap (Trøndelag Kollektivtrafikk AS). Selskapet ble etablert våren 2009. Lenke til hjemmeside: www.atb.no.

…og i luften med
Trondheim lufthavn, Værnes ligger omlag 30 km fra Trondheim sentrum. Også Røros lufthavn har daglige avganger via regionale flyruter, og både Oppdal og Frøya har småflyplass. Ørland Lufthavn har daglig direkte avganger til Oslo/Gardermoen (unntatt lørdager).

I menyen til høyre er det lenker til mer informasjon om kollektivtrafikktilbudet.
Ruteopplysning for buss i Sør-Trøndelag finner du på www.atb.no.

siltv
Sist oppdatert: 27.07.2011 14:13:22