Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Kultur

Trøndelag har et rikt, variert og internasjonalt kulturliv.

Festivalfylket
Med landets største tilbud av festivaler og spell, er du garantert store kulturopplevelser. Hvert år arrangeres det over 100 festivaler og spell i fylket, og i alt er rundt 6000 frivillige i sving under arrangementene.

Her får du rockekonserter og midnattsopera, Olavsfestdagene, Storåsfestivalen, og det storslagne Stiklestadspelet. På Røros kan du oppleve spellet "Det brinner en Eld", om Karl 12s tilbaketog til Sverige etter å ha brent ned gruvebyen. I Rissa settes spellet ”Den siste viking”, etter Johan Bojers roman, opp hvert annet år.

Verdensnavn
Hit kommer internasjonale kulturnavn igjen og igjen. Studentmiljøet, ikke minst studenterUKA, og Olavsfestdagene i Trondheim er to av mange arrangementer med sterk internasjonal profil.

Men vi låner også bort verdensnavn: Randi Stene, Arve Tellefsen, Liv Ullmann og Anne B. Ragde er kjent og avholdt langt utenfor landets grenser. 

I tillegg til alle verdensstjernene som er på besøk, enten det er på StudenterUka eller Olavsfestdagene, blomstrer også hverdags- og amatørkulturen.
 
Historie- og kulturskatter
I Sør-Trøndelag finner du Nidarosdomen og bergstaden Røros, som er på listen over UNESCOs verdensarvsteder. Fylket har også en rekke museer av høy internasjonal klasse, med både kunstskatter og historiske skatter.

Natur
Her får du fantastiske naturopplevelser, og både sommer og vinter ligger alt til rette for en aktiv fritid: Trøndelag har 30 lakseførende elver og 2000 innsjøer. I Sylene og Trollheimen kan du vandre i det beste av norsk natur, og Trondheim Turistforening har et godt utbygd nett av merkede turstier og hytter. Oppdal byr på et av landets største skisentre.

Idrett
Idrettslivet i Trøndelag preges av stor bredde og internasjonale topp-prestasjoner. Skianlegget Granåsen huset VM på ski i 1997, og er daglig treningsarena for det aktive skimiljøet i Trondheim, med flere navn i verdenstoppen. Også Rosenborg Ballklubbs innsats i UEFA Champions League har gjort Trondheim og Trøndelag viden kjent.
 
Til høyre finner du lenker som gir deg nyttig informasjon om kultur og opplevelser i Sør-Trøndelag.

EpiAdmin
Sist oppdatert: 18.10.2006 15:58:47