Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Reiseliv i Sør-Trøndelag

Sør-Trøndelag har en rekke populære attraksjoner og reisemål, og trekker til seg besøkende fra både inn- og utland. Best besøkt er Nidarosdomen med rundt 250.000 besøkende i perioden mai til august. Det er kulturinstitusjonene og -arrangementene i fylket som er de best besøkte attraksjonene.

Populære reisemål
De mest populære reisemålene i fylket er Trondheim, Røros, Oppdal og kysten med Hitra og Frøya. Kystområdene, med havfiske som hovedaktivitet, har opplevd sterk vekst gjennom flere år. Trønderhovedstaden Trondheim har inntatt en sterk posisjon på møte- og konferansemarkedet, og i tillegg har den sterke veksten i kulturarrangementer, festivaler og messer bidratt til stor vekst over hele fylket. Oppdal er fylkets best besøkte vinterdestinasjon, og Røros’ posisjon som formidler av tradisjon, kultur og historie, gjør byen til et attraktivt reisemål. Byen er oppført på UNESCOs World Heritage List.

Trøndelag Reiseliv AS
Trøndelag Reiseliv AS ivaretar felles markedsføring av landsdelene Sør- og Nord-Trøndelag overfor reisearrangører og publikum i utlandet. Selskapet skal være et redskap for reiselivsnæringen, øvrige opplevelsesnæringer, øvrig servicenæring, kommuner og fylkeskommuner i Trøndelag, med formål å gjennomføre en kostnadseffektiv utvikling, profilering og samlet markedsføring av landsdelens reiselivstilbud.

Reiselivsnæringen i tall
Reiselivsnæringen genererer stor omsetning og mange arbeidsplasser i Sør-Trøndelag. I 2004 var den samlede omsetningen på 6,1 mrd kroner (TØI 2004), som inkluderer overnatting, servering, transport, museer, reisebyrå/formidling og turistkjøp av andre varer og tjenester.

Den sør-trønderske hotell- og restaurantsektoren omfatter rundt 3 800 ansatte og 1 million gjestedøgn ved fylkets hoteller (2004). Sør-Trøndelag er landets sjette største fylke målt etter antall gjestedøgn ved hotellene.

I menyen til høyre finner du lenker med mer informasjon om reiseliv i Trøndelag.

siltv
Sist oppdatert: 16.01.2012 10:12:40