Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Bruker sommerferien på Starmus-camp

46 engasjerte skoleelever bruker en hel uke av skoleferien på Science & Music Camp, i regi av fylkeskommunen.

​Noen av dem er så ivrige etter å lære mer om musikk at de har drømt om denne uka i flere uker.

 

 

 

 

 

- Det er ikke noe jeg heller vil enn å drive med musikk, så dette er helt perfekt for meg. Jeg tenkte mye på dette da jeg satt med de kjedeligste prøvene i vinter, forteller Helga Berge Naterstad (16, til venstre), snart Katta-elev.

Hun deltar på Starmus’ Science & Music Camp, med full konsentrasjon om musikken, den muligens litt underkommuniserte delen av Starmus-festivalen.

Får nye venner

Med Kultursenteret Isak som hjerte, er 25 skoleelever fra grunnskolen og videregående skole deltakere på underarrangementet denne uka. Tilbudet er gratis, men over dobbelt så mange elever som det var kapasitet til, søkte om plass.

- Selv om det faglige ser lovende ut, er det også fint å treffe nye folk, sier Jenny Hesselberg Refseth (16), som skal begynne på Orkdal videregående skole etter sommeren.

Hun møtte Helga for første gang søndag kveld.

Fin intro til Trondheim-studier
Tjuvstarten på Isak var ment akkurat sånn, en gyllen mulighet til å bli bedre kjent, med gratis pizza til alle.

Etter minglingen var det dessuten foredrag med biologen Alex Strømme. Kanskje var det nettopp det, og verken pizzaen eller nye fjes, kompisene fra Ålesund kom for. De er mest begeistret for science-delen av sommerskolen, og har fått plass igjennom en stipendordning, i likhet med to elever fra Nord-Trøndelag.

- Det handler om å gripe de mulighetene som dukker opp. Jeg liker å oppleve nye ting. Og selv om jeg interessert i sport og musikk også, og ikke bare fysikk og matte og sånn, er jeg opptatt av vitenskap. Det er spennende å lære om hvordan ting henger sammen, sier Johannes Berge (19) fra Ålesund.

Han skal studere i Trondheim fra høsten, og ser på Starmus-uka som en fin og myk trondheimsstart.

Gratis konserter for alle
Det gjør kanskje også kompisen Ludvik Rønning (17), selv om han fortsatt har et par år igjen på videregående.

Martin Munkevik (16) er bare med, egentlig, med åpne øyne. Det var pappa som meldte han på, men han ser frem til alt det nye han skal lære. Spesielt det som har med musikk å gjøre, tross alt en svært viktig del av Starmus-uka.

I løpet av uka skal han blant annet i musikkstudio med Per Borten, mens de vitenskapsinteresserte skal bivåne romforskere på nært hold og besøke Body Works-utstillingen.*

Foredragene på kveldstid på Isak samt konsertene, med blant an dre Kristoffer Lo og Tü, er gratis og åpne for alle. De under 18 vil likevel bli prioritert. Konsertene arrangeres av Tempo.Billedtekster:
Martin Munkevik,  Johannes Berge og Ludvik Rønning deltar på Starmus Science & Music Camp på Isak og andre utvalgte steder denne uka.

vegsm
Sist oppdatert: 19.06.2017 15:18:17