Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Et stykke Grunnlov - Sett av 26. januar!

plakat "Et stykke grunnlov"Samtidig som grunnlovsjubileet er det i 2014 også 20-års jubileum for MDD-linjene (Musikk, Dans og Drama) i Trondheim. Elever fra Trondheim Katedralskole, Charlottenlund vgs og Heimdal vgs, setter derfor opp en kjempeforestilling i Olavshallen!

 


 

 

 

Et Stykke Grunnlov er en forestilling laget i forbindelse med 20-års jubileet til Musikk, Dans & Drama, og feiringen av 200-års jubileet til den Norske Grunnloven.

Dette er et samarbeid mellom programfagene Musikk, Dans og Drama, Bygg- og Anleggsfag, Design og Håndverk og Medier og Kommunikasjon, på Charlottenlund VGS, Heimdal VGS og Trondheim Katedralskole. Ved 20-års markeringen ønsker skolene å forene sine krefter i en stor fellesproduksjon i Olavshallen.

Over 300 elever i aksjon
Nærmere 350 elever er i aksjon under forestillingen. Hele 270 MDD (Musikk, dans og drama) elever skal stå på scenen. Elever fra Bygg- og Anleggsfag, Design og Håndverk, Medier og Kommunikasjon har laget kulisser, kostymer og scenografi, i tillegg til å ha ansvar for PR. I følge prosjektets blogg blir det en annerledes jubileumsforestilling med overraskelser, med mye humor og masse flotte prestasjoner.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik vil åpne forestillingen, som også vil markere starten på fylkeskommunens grunnlovsmarkering. Mye av hensikten med prosjektet er at elevene får møte og jobbe med profesjonelle kunstnere. Det er derfor engasjert regissør, koreograf og komponist .

FRIHET, LIKHET og BRORSKAP
Dramaturg Kristofer Grønskag startet arbeidet med å skrive forestillingen i november 2012. Sammen med regissør, koreograf og musikalsk ansvarlig, har han skapt en forestilling på grunnlag av elevenes forarbeid med temaet Grunnlovsjubileum. Forestillingen er skrevet for vår tid og er bygget rundt ulike tema. FRIHET, LIKHET og BRORSKAP står sentralt, men forestillingen vil samtidig ha variasjon, humor og «skråblikk». De ulike kunstuttrykkene kobles sammen og farger forestillingen på en slik måte at historien blir synlig gjennom musikk, dans og teater. Dette har åpnet for et tett samarbeid mellom fagmiljøene på de tre skolene og kunstnerne som er engasjert i prosjektet. 

Det settes opp to forestillinger kl. 1500 og kl. 1900.

Les mer på http://etstykkegrunnlov.wordpress.com/

Følg prosjektet på facebook: https://www.facebook.com/etstykkegrunnlov

Billetter kan kjøpes her: http://www.olavshallen.no/E2x2l2Y7UKpdSY7SMhL7z_yVBlU6q8oZlUYyEs7H1XBnoozP59iMhY785Cpj6YymwJVBV3Dnd1I7YyEMv6YBo9or6XN.ips?template=calendar

Klikk på bilde for å få opp plakat i større format:

plakat "Et stykke grunnlov"

karli
Sist oppdatert: 11.12.2014 15:17:38