Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Feiret stor kulturseier med kakefest

Trønderske politikere jubler over at «Kreativt Norge» - en del av regjeringens satsing på kulturell og kreativ næring - skal legges til Trondheim.

 

 

 

 

 

 

Det har vært jobbet for å få Kulturrådets nye kontor til Trøndelag lenge.

17,5 millioner er på vei. Det samme er 7-8 årsverk.

Lenge var Bergen og Stavanger de største favorittene, men etter en auditionlignende seanse i Oslo før jul, kom Trondheim stormende på oppløpssida, og kapret prestisjekontoret.  

- Dette er en gledens dag for ikke bare trøndersk kulturliv, men også for resten av landet. Nå skal vi vise hva vi kan gjøre for å løfte kulturnæringen i hele Norge, sier Per Olav Skurdal Hopsø.

Kulturkomitéleder viktig pådriver
Han er komitéleder for kultur, idrett, friluftsliv og folkehelse i Sør-Trøndelag fylkeskommune. Under kakefesten på Work-Work midt i Trondheim sentrum mandag ettermiddag, pekte mange på ham som en av de viktigste pådriverne for å få kontoret til Trøndelag.

Blant andre fylkesordfører i Sør-Trøndelag Tore O. Sandvik og trondheimsordfører Rita Ottervik.

Selv er han litt mer beskjeden, men innrømmer at dette kanskje er hans største politiske seier.

- Det blir vel kanskje det, men det er mange som har vært viktig. Varaordfører Hilde Opoku gjorde en fenomenal innsats da vi viste oss frem for statsråden i Oslo, sier han.

- Stor anerkjennelse for Trøndelag  
I likhet med kulturminister Linda Hofstad Helleland, er han enig i at byens og Trøndelags unike teknologimiljø ved NTNU var avgjørende – og utdanningsinstitusjonens mange musikkutdanninger.

- Regjeringspartiene og Venstre vil legge Kreativt Norge til Trondheim blant annet for å utnytte teknologimiljøet ved NTNU. Kultur trenger teknologi til sin formidling, og NTNU har lange tradisjoner for tverrfaglig samarbeid, sa Hofstad Helleland under en egen pressekonferanse i Oslo tidligere på dagen mandag formiddag.

- Dette er en stor anerkjennelse for NTNU, byen og regionen. Vi har blitt flinke til kunnskapsutveksling her. Det må vi utnytte nå, mener Per Olav Skurdal Hopsø.

Sammen med to ordførere, kulturbyråkrater i fylkeskommunen, nesten hele rådmannsgruppa i kommunen og flere representanter fra trøndersk kulturliv, som Kosmorama, Trondheim Calling og ikke minst det unge kreative teknologimiljøet rundt Work-Work og Digs, feiret han med kake mandag ettermiddag.

vegsm
Sist oppdatert: 13.02.2017 15:22:21