Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Forollhognakonferansen samler fler og fler.

Forhollhognakonferansen mandag 15 marsMandag ble den årlige Forollhognakonferansen avholt. Temaene for årets arrangement var blant andre Villrein, besøksstrategi og ferdsel.

Den årlige Forollhognakonferansen samler stadig flere interesserte.  Mandag kunne Jan Håvard Refsethås, leder i nasjonalparkstyret, og Ola Øie, ordfører i Rennebu, ønske 95 frammøtte velkommen til et spenstig program på Mjuklia gjestegård på Berkåk. Komiteleder Stig Klomsten  fra fylkestinget i Sør-Trøndelag avrundet den godt besøkte samlingen.

Ferdsel, besøksstrategi, landskap, verdiskaping og villrein var stikkord for tematikken på årets samling. Et allsidig program som reflekterte både bruk og vern i Forollhogna-området, og som virket å falle i smak i forsamlingen.

NINA-forskerne presenterte utkast til sluttrapport for prosjektet «Menneskelig aktivitet og  ferdsel i Forollhogna.». Oskar Puschamnn fra NIBIO fortalte om kulturlandskap/landskap i endring og viste foto av utvalgte kulturlandskap i Forollhogna-området. Det ble i tillegg innlegg om besøksstrategi i Forollhogna. Næringsaktørene Vingelsgaard Gjestegiveri fortalte om sin virksomhet, og Røros Slakteri snakket om "Verdiskaping med kjøtt fra beiteressursene i Forollhogna". Den kjente villreinforskeren Olav Strand fortalte til slutt om skrantesjuken blant villreinen på Nordfjella.

Denne årlige samlingen er et samarbeid mellom Nasjonalparkstyret og fylkeskommunene i Sør-Trøndelag og Hedmark, og alternerer rundt i området.

 

På nettstedet hognarein.no kan du lese mer om dagen og se foredragene:

https://www.hognareinen.no/aktuelt/2017/stor-interesse-for-forollhogna-konferansen

alehe
Sist oppdatert: 15.03.2017 14:16:34