Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

In Norwegian Style - Luoyang museum

In Norwegian Style - Luoyang museumUtstillingen “In Norwegian Style” åpnet onsdag 15. desember i Luoyang i provinsen Henan i Kina. ”In Norwegian Style” ble første gang vist i sommer under “Norway Days” i Sør-Trøndelags samarbeidsregion Chongqing. Utstillingen består av to elementer; en utstilling av grafikk av Håkon Gullvåg, og fotografier fra Trøndelag og Norge. Utstillingen vil henge til 31. januar.

 

Chin-Yu Lee fra Sør-Trøndelag fylkeskommune var til stede ved åpningen av utstillingen sammen med varaordfører og leder for kulturkontoret i Luoyang, leder for Luoyang kunstakademi, kunststudenter og journalister fra 11 medier.

Luoyang var hovedstad for 13 dynastier gjennom Kinas historie, tilsammen over 1000 år, og det sies at Konfucius studerte her. Fylket/byen Luoyang er med sine 6,5 mill innbyggere det nest størst i Henan provinsen. Les mer om Luoyang på Wikipedia.   

Chin-Yu Lee tilbringer resten av uka i Chongqing for å følge opp forkjellige samarbeidskontakter mellom Trøndelag og Chongqing, blant annet et besøk i januar fra Chongqing kulturkontor og lederen for Chongqings symfoniorkster og opera, Liu Guangyu. Liu er en fremragende musiker på det tradisjonelle instrumentet Ehru og spilte sammen med Trondheimsolistene på konserten i Grand Theatre under Norway Days i Chongqing i sommer.

In Norwegian Style - Luoyang museum

In Norwegian Style - Luoyang museum

In Norwegian Style - Luoyang museum

 

 

Øyvind Vikan
Sist oppdatert: 11.12.2014 15:55:01