Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Kostymedesigner og filmskaper årets fylkeskunstnere

Berit Haltvik With og Line Klungseth Johansen er utnevnt til årets fylkeskunstnere for 2017.

De to ble enstemmig valgt under fylkestinget onsdag. De to får hvert sitt stipend på 150 000 kroner, hvor formålet er å gi kunstnerne mulighet til å videreutvikle sin virksomhet.

 

 

 


- Nå er jeg veldig glad, litt febrilt glad kan du si. Og så var det overraskende. Jeg så ikke dette komme. For en som stort sett er bak scenen er det stas å bli sett, sier Berit Haltvik With rett etter at fylkesordfører Tore O. Sandvik har overrakt blomster i fylkestingssalen.

Også Line Klungseth Johansen er hoppende glad over utmerkelsen.

- Det betyr mye. Nå får jeg jobbe med prosjektene mine over lengre tid. Først og fremst blir en siste film i en trilogi om kjærlighet og dissonans lagd ferdig, sier hun.  

Tidenes siste fylkeskunstnere
Ekstra morsomt er det at de to kunstnerne møttes for første gang bare for et par uker siden. Da jobbet de på samme kortfilm, en film vi som publikum får gleden av å se allerede i 2017.

Siden Sør- og Nord-Trøndelag fylkeskommuner slår seg sammen 1. januar 2018, blir Berit Haltvik With og Line Klungseth Johansen de siste fylkeskunstnerne i Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Ordningen med «Årets fylkeskunstner» har gått siden 2006.

Mer om de to kunstnere her:
Berit Haltvik With er en trondheimsbasert kostymedesigner og –maker. Hun har sin master i kostyme ved The Arts Institute at Bournemouth. Haltvik With jobber som designer, og produserer kostymer til ulike prosjekter innen klovning, teater, dans og film. Mange av prosjektene retter seg mot barn og unge, og hun har skapt kostymer til en stor del av scenekunstgruppene i regionen. Hun er fast kostymedesigner for Sykehusklovnene.

«Berit Haltvik With utpeker seg som en stor ressurs for scene- og designmiljøet i fylket, og hennes innsiktsfulle refleksjoner rundt arbeidet fungerer bevisstgjørende for feltet generelt», heter det i begrunnelsen.

Line Klungseth Johansen er filmregissør og filmprodusent. Hun har laget en rekke kortfilmer og musikkvideoer som har hatt suksess både nasjonalt og internasjonalt. Hun har produsert musikkvideo for Highasakite, The Fjords og en musikkvideo for Nobel-prisvinnerne Moser.

«Line Klungseth Johansen er en av fylkets mest spennende filmregissører med en tydelig stemme og et særegent estetisk uttrykk. Miljøet rundt filmselskapet Helmet som Line Klungseth Johansen er en del av kan betegnes som et visuelt tyngdepunkt i trøndersk filmbransje», står det i begrunnelsen.

Les mer om prosessen og utvelgelsen her: http://opengov.cloudapp.net/Meetings/stfk/AgendaItems/Details/230073


Overrasket og hoppende glade: Berit Haltvik With og Line Klungseth Johansen kan smykke seg med tittelen «Årets fylkeskunstner» hele 2017.

vegsm
Sist oppdatert: 14.12.2016 15:50:06