Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Museene i Sør-Trøndelag nominert til gjev museumspris

Museene i Sør-Trøndelag (MiST) er nominert til prisen som Årets museum 2017. 

Det er Norges museumsforbund som deler ut prisen.

MiST er nominert sammen med Árran, lulesamisk senter i Tysfjord og Nordnorsk kunstmuseum.

 

 

 

Museene i Sør-Trøndelag består av Kystmuseet i Sør-Trøndelag (Hitra), Museet Kystens Arv (Rissa), Nordenfjeldske kunstindustrimuseum (Trondheim), Orkla industrimuseum (Meldal), Ringve musikkmuseum (Trondheim), Rockheim (bildet) (Trondheim), Rørosmuseet (Røros), Sverresborg, Trøndelag folkemuseum (Trondheim) og Trondheim kunstmuseum (Trondheim).

I begrunnelsen for nominasjonen heter det: 

«Museene i Sør-Trøndelag er en av Museum-Norges tydelige stemmer. Museet er svært energisk og profesjonelt drevet, og står for målrettet strategisk tenkning og solide faglige satsninger. Det inspirerer også andre. Blant annet har MiST hatt en sentral rolle i utviklingen av det nasjonale kurset «Det relevante museum», som har dreid museenes arbeid i retning av det som berører samfunnet og livene våre, og nettstedet samlingsnett.no. Selv har MiST arbeidet spesielt med å komme utsatte grupper i møte. Eldre, asylsøkere og innsatte i fengsel er noen av dem som har fått nye tilbud og verdifulle opplevelser takket være målrettede satsninger fra MiST.

MiST utgjør en stor familie, som inkluderer alt fra friluftsmuseet Sverresborg til musikkmuseene Ringve og Rockheim, fra Rørosmuseet til tre kystkulturmuseer. De er sammensveiset, men har likevel klart å beholde sin egen identitet i møte med publikum og offentligheten. MiST er et eksempel til etterfølgelse».

Juryen for årets museum består av stortingsrepresentant Svein Harberg (leder), museumsdirektør Isabella Nilsson fra Göteborgs konstmuseum og Haakon Bekeng-Flemmen, tidligere kulturredaktør i Klassekampen. Sekretær for juryen er Liv Ramskjær, generalsekretær i Norges museumsforbund.

vegsm
Sist oppdatert: 01.03.2017 16:17:59