Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Nå blir det bygging av ny ferjekai på Brekstad

Signering STFK og Ørland kommuneSør-Trøndelag fylkeskommune og Ørland kommune signerte torsdag en avtale som sikrer utbygging av ny ferjekai på Brekstad.

 

 

 

 

 

​Den eksisterende er i dårlig forfatning og etter ønske fra Ørland kommune blir den nye anløpet flyttet litt nord-øst i forhold til dagens anlegg. Den nye fergekaien vil også være tilpasset moderne fergedrift med elektrisk lading.

Kostnadsoverslaget for den nye ferjekaia er 130 millioner kroner (+/-10%).  Av dette er kommunens bidrag 9 millioner, som er den anslåtte kostnadsøkninga ifm. flytting av anløpet. 

Arbeidet er planlagt satt i gang i november 2017 og må være ferdig innen 1. januar 2019, da det det kommer ny ferge på strekningen Brekstad- Valset. 

Ved ferjeleiet på Valset vil det også skje utbedringer av det eksisterende anlegget med ladestasjoner for elektriske ferger innen 2019. 

Avtalen ble signert rett i etterkant av formannskapsmøtet i Ørland kommune torsdag morgen.


Bildet:
Avtalen ble signert av samferdselssjef Oddveig Kipperberg i Sør-Trøndelag fylkeskommune og ordfører Tom Myrvold i Ørland kommune. Leder i komité for infrastruktur Karin Bjørkhaug i Sør-Trøndelag fylkeskommune helt til venstre.
Foto: Skjalg Ledang, Ørland kommune

vegsm
Sist oppdatert: 28.09.2017 13:01:49