Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Samisk forestilling støttet av fylkeskommunene med urpremiere under Olavsfestdagene

illustrasjonsbilde barn og foreldre i bilTjidtjie (mamma) har premiere 29. juli i Trondheim. Det er Turnéteatret i Trøndelag som setter opp stykket. Handlingen er om en ung samisk kvinne som prøver å forsone seg med oppveksten sin på sørsamisk internat på 1990- tallet i Norge.

Forestillingen har fått språkmidler fra Nord- og Sør-Trøndelag fylkeskommuner.

-Forestillingen handler om en usnakka del av vår historie knyttet til det samiske, sier Silje Kolaas som er markedsleder for Turnéteatret.

Hovedpersonen er en ung dame som har vokst opp på internat for å lære samisk.

-Altså, motsatt fra det vi har hørt før. At samiske barn ble plassert på internat for å lære norsk. I nyere tid, fram til i dag, blir samiske barn sendt bort fra mamma og pappa for å lære seg samisk igjen, påpeker Kolaas.

2017 er året vi feirer at det er 100 år siden samenes første landsmøte i Trondheim, som ble holdt 6. til 9. februar 1917. Og «Tjidtjie» er en del av jubileumsprogrammet som fortsetter etter selve jubileumsuken «Tråante 2017»

Les mer her:

https://www.turneteatret.no/forestillinger/tjidtjie?gclid=CjwKEAjw4vzKBRCt9Zmg8f2blgESJADN5fDgrz0q85c6ad7GGeNBup5Jq4uYeizmQIRVpt3YDq0kEhoCUxTw_wcB

karli
Sist oppdatert: 12.07.2017 14:33:57