Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Viser frem kostymer etter ett år som fylkeskunstner

Kostymedesigner Berit Haltvik WithKostymedesigner Berit Haltvik With er en av årets to fylkeskunstnere i Sør-Trøndelag fylkeskommune – nå inviterer hun til den siste fylkeskunstnerutsillingen før Trøndelag blir samlet.

 

 

 

I året som straks er omme har hun jobbet mye med ikke-tekstile materialer, og fått flere anledninger til å reflektere over sin materialbruk.

Ikke minst med tanke på ressursbruk og miljø.

- Som kostymedesigner kan jeg både være en versting og en «besting». Enkelte ganger kan jeg gjenbruke og re-designe, mens jeg andre ganger jeg handle så billig som mulig for å holde kostnadene nede. Dette inspirerer til å tenke annerledes, og kanskje for å se om det finnes andre muligheter, nærmest i min egen bakgård. Søppel og natur om hverandre, sier Haltvik With.

Det er noe av disse refleksjonene som nå blir utgangspunkt for utstillingen i Strandveien 100, på havna ved E.C. Dahls bryggeri.

Kunstneren har konsentrert seg om 12 kostymestudier i ikke-tekstilt materiale, som i samarbeid med kunstfotograf Theodor With har fått form som 12 rennesanseportrett. Utstillingen vil romme bildene samt deler av de faktiske studiene og andre relaterte arbeider.

På utstillingsåpningen blir det også en musikalsk performance ved fjorårets fylkeskunstner Håkon Mjåset Johansen, hvor han vil bruke et av Berit Haltvik Withs tidligere kostymearbeid som instrument (!).

- Jeg er opptatt av å utforske grensene for hva et kostyme kan være og det har vært viktig for meg å utforske andre materialer enn de åpenbare, tekstile kostymematerialene, sier hun.


Utstilling med Berit Haltvik With i Strandveien 100:
«Av augo gjorde han stoveglas»

Åpning onsdag 13. desember kl. 19.00.

Utstillingen åpnes av leder i kulturkomiteen, enn så lenge, Ellen Haugen Bergsrønning.

Ellers åpent 13.00-15.00 til og med søndag 17. desember.

vegsm
Sist oppdatert: 11.12.2017 13:12:53