Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Kortreist jazz-åpning

Fylkesordfører Tore O. Sandvik åpner Trondheim Jazzfestival 2012Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) åpnet onsdag Trondheim Jazzfestival – på sitt eget kontor. - Det er ofte festivalstemning og politisk jazz på dette kontoret, og dette er den mest kortreiste åpningen for fylkesordføreren noen sinne!, sa Sandvik før han erklærte Trondheim Jazzfestival 2012 for åpnet.

 

 

Trondheim Jazzfestival ble første gang arrangert i 1979, da som JazzMazz. Da møtte 1700 trøndere opp på Studentersamfundet for å høre svingende, lokal jazz. Arrangementet ble en knallsuksess, og dannet utgangspunkt for det vi i dag kjenner som Trondheim Jazzfestival.

Trondheim Jazzfestival har gjennom årenes løp vokst og er i dag en sentral festival med 60-70 arrangement med kjente, internasjonale gjester. Samspillet mellom jazzfestivalen og jazzlinja ved NTNU bidrar til at festivalen blir et kreativt møtested og en visningsarena for unge musikere. Ved å fronte unge utøvere har festivalen skapt en nasjonal arena som formidler ny og eksperimentell jazz.

Jazzfestivalen satser også tungt på å være i førersetet både når det gjelder arrangørkompetanse, etablering av samarbeidsarenaer, nye markedskanaler, ny produksjon og det å ha en stemme i kulturdebatten. Med slike strategier legger Trondheim Jazzfestival opp til å bli en attraktiv festival som gir nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.

Nytt av året er arrangementet «The Jazz Summit 2012», en konferanse som skal rette et kritisk blikk på jazzen av i dag, jazzundervisning og perspektiver for fremtiden. - Dette er veldig spennende! Hit kommer noen av verdens fremste ressurser innen plateindustri, jazzforskning og samtidsjazz vil dele sin kunnskap med det kreative jazzmiljøet i Trøndelag, sier fylkesordføreren.

- Midtnorsk Jazzsenter (MNJ), jazzlinja og Trondheim Jazzfestival er sterke og viktige institusjoner hver for seg i musikk- og kulturlivet i regionen. Men sammen er de en betydelig jazzfaktor både nasjonalt og internasjonalt, avsluttet Sandvik før han erklærte Trondheim Jazzfestival 2012 for åpnet.

Øyvind Vikan
Sist oppdatert: 10.05.2012 09:33:01