Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Den kulturelle skolesekken

Logo Den kulturelle skolesekkenDen kulturelle skolesekken (DKS) er en nasjonal satsing som skal bidra til at alle skoleelever i Norge får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag. Den kulturelle skolesekken er et samarbeidsprosjekt mellom Kultur- og kunnskapsdepartementet.

 

 

Den kulturelle skolesekken er et samarbeidsprosjekt mellom kultur- og opplæringssektoren på både nasjonalt, regionalt og lokalt nivå, og omfatter alle skoler i Norge. Fylkeskommunen er ansvarlig for koordineringen regionalt, men kommunene har også mulighet for å utvikle sitt eget program. Det er stor variasjon i hvordan skolesekken organiseres på regionalt og lokalt nivå.

Målsettingene for Den kulturelle skolesekken er:

  • å bidra til at barn og unge får et profesjonelt kunst- og kulturtilbud.
  • å legge til rette for at elevene lettere skal få tilgang til, gjøre seg kjent med og utvikle forståelse for kunst- og kulturuttrykk av alle slag.
  • å medvirke til å utvikle en helhetlig innlemmelse av kunstneriske og kulturelle uttrykk i realiseringen av skolens egne læringsmål.

Den kulturelle skolesekken (DKS) i Sør-Trøndelag er en integrert del av kulturarbeidet i fylkeskommunen. Arbeidet er organisert i Enhet for regional utvikling, som i tillegg til kultur omfatter næring, samferdsel og plan/miljø.

DKS-arbeidet gjennomføres som et teamarbeid. 

Nettsider: www.dkstrondelag.no
e-post:

Øyvind Vikan
Sist oppdatert: 27.11.2013 09:09:49