Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Landbrukets kulturlandskapspris 2014 til Refsnes kulturmiljø

BautaLandbruksdirektør Tore Bjørkli vil stå for prisutdelingen i tilknytning til kommunestyremøtet i Rissa kommune den 9. desember. Prisen består av et diplom og en pengegave på kr. 20 000,-.

 

 

 

 

Det er Fylkesmannen i Sør-Trøndelag som deler ut prisen:

Konklusjon:

Refsnes kulturmiljø har takket være iherdig innsats fra grunneierne gått fra å være et gjengrodd landskap til et fantastisk miljø bygd på og rundt kulturminner fra en 9000 år lang historie. Kulturminnene har blitt avdekket gjennom en årelang prosess. Området fremstår i dag som et fremragende eksempel på bevaring og framtidsrettet formidling av kulturminner i Norge.

Ressursgruppe miljø, som er jury for kulturlandskapsprisen, er enig med forslagsstiller Rissa Utvikling KF om at tidligere og nåværende grunneier, Anders Refsnes og datteren Ingeborg Refsnes, fortjener en påskjønnelse i form av Landbrukets kulturlandskapspris 2014. Dette er også en honnør til kommunen og fylkeskommunen siden dette er resultatet av et godt samarbeid mellom dem og grunneierne.

Les hele pressemeldingen fra Fylkesmannen: Landbrukets kulturlandskapspris 2014 Pressemelding.pdf

Sør-Trøndelag fylkeskommune har de siste årene bidratt aktivt med å utvikle området. Både med å rense fram gravrøyser og hustufter, samt legge til rette for trådløst nett slik at man ved bruk av apper får god informasjon om det man ser.

sti

Sti på kulturminnefeltet

Bauta, foran den ser vi Ingeborg Refsnes, hennes sønn Henrik og forslagsstiller Torbjørn Dahle i Rissa utvikling KF

Bauta, foran den ser vi Ingeborg Refsnes, hennes sønn Henrik og forslagsstiller Torbjørn Dahle i Rissa utvikling KF

Jernaldergravfelt

 Jernaldergravfelt

Karl-Henrik Linder
Sist oppdatert: 09.12.2014 11:12:45