Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

eTrøndelag

eTrøndelag, slik det fremstår i dag, har blitt en viktig aktør innen det digitale utviklingsarbeidet i fylket. eTrøndelag har eksistert som begrep helt siden eNorge og eKommune ble lansert for 10 år siden. Fra å være en visjon har eTrøndelag utviklet seg gjennom et program med begrenset omfang og varighet, til å bli en permanent satsing som samarbeider med aktører lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. eTrøndelag er organisert som en fast del av Enhet for Regional Utvikling, og tilhører faggruppe Næring og Innovasjon.

eTrøndelag skal bidra til at det digitale verdiskapingspotensialet utnyttes. Vi tar flere roller, herunder prosjektledelse- og koordinering, forvaltning, fasilitator og finasiell partner, alt i et kreativt og innovativt miljø. IKT-bransjen i seg selv er ikke hovedfokus, men derimot er det bruken og utnyttelsen av IKT, på tvers av bransjer og sektorer, som opptar oss. Vi er aktiv i å søke utfordringer, og har evne og vilje til mål- og resultatrettet arbeid.

eTrøndelag består av fire innsatsområder:

Digital kompetanse inngår som en viktig og bærende del av alle innsatsområder. For generelle henvendelser knyttet til digital kompetanse, kontakt eKoordinator Pål M. Dahlø (se kontaktinfo under).

 Kontaktpersoner:

eKoordinator / prosjektleder digital infrastruktur:
Pål Magnar Dahlø
E-post/Lync:
Tlf 942 78 672
eRådgiver digital kommune:
Asle Brustad
E-post/Lync:
Tlf 73 86 61 25 / mob 918 21 727
eRådgiver digital innovasjon:
Eistein Guldseth
E-post/Lync:
Tlf 73 86 64 34 / mob 414 74 826

For ytterligere informasjon og nyheter:

eTrøndelag sin egen Blogg

eTrøndelag på Facebook

Nyheter

 • etrøndelag logoFylkeskommunen kan juble over god uttelling nå når de årlige bredbåndsmillionene er fordelt. Sør-Trøndelag fikk godkjent fire prosjekter, hvor to av disse er fellesprosjekter i regi av eTrøndelag, Enhet for Regional Utvikling. Vel 4,6 millioner offentlige bredbåndskroner skal gi aksesser til drøye 1000 husstander.

  Les mer   12.10.2015
 • Signering Relacom

   

  Sør-Trøndelag fylkeskommune har inngått rammeavtale med tre leverandører relatert til mobilprosjektene. Sitecom og Relacom skal bygge telemaster- og hytter. Helitrans skal frakte materiell og utstyr for de nevnte. De inngåtte avtalene skal sikre en mer forutsigbar og raskere utbygging av de vedtatte prosjektene.

  Les mer   29.06.2015
 • logo etrøndelagSør-Trøndelag Fylkeskommune har blitt tildelt 3,36 millioner friske bredbåndsmilder. Midlene skal benyttes til nye fremtidsrettede aksesser i kommunene Malvik, Skaun, Orkdal, Hitra og Frøya. Tildelingen sørger for ekstra trøkk i utbyggingen i områder hvor både husstander og næringsliv har lav og begrenset kapasitet

  Les mer   10.07.2012
 • Vassbygda (Foto: Pål M. Dahlø)I perioden 2012-2014 skal det investeres minst 40 millioner kroner i IKT-infrastruktur i Sør-Trøndelag. Sør-Trøndelag fylkeskommune skyter inn 20 millioner kroner og dekker inntil 50 % av kostnadene, resten av midlene kommer fra kommuner, næringsliv og leverandører.

  Les mer   13.06.2012
 • trekant illustrasjonTrekantsamarbeid mellom fylkeskommunen, KS og trøndelagskommuner gir gode effekter

  Les mer   04.11.2011
Se flere nyheter i denne kategorien