Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Nytt fra eTrøndelag: Opprettholder satsing på bredbånd og mobildekning

Vassbygda (Foto: Pål M. Dahlø)I perioden 2012-2014 skal det investeres minst 40 millioner kroner i IKT-infrastruktur i Sør-Trøndelag. Sør-Trøndelag fylkeskommune skyter inn 20 millioner kroner og dekker inntil 50 % av kostnadene, resten av midlene kommer fra kommuner, næringsliv og leverandører.

 

 

Hensikten er ytterligere utbygging av dekningen i fylket, relatert til både bredbånd og mobil.

Hovedsatsingen vil være å dekke de siste «hvite flekkene», samt kapasitetsøkning i distriktskommunene.

- Vi prioriterer utbygging i områder der bransjen selv ikke har egeninteresse av å bygge ut. Vi har allerede kartlagt flere områder hvor det er behov for utbygging.

- Først ute er Hemne, Snillfjord, Ørland og Rissa. Her bygges det ut og legges til rette for over 1200 tilgangspunkter for fiber. I tillegg til private husstander er også kommunehus, helsehus og skoler med på satsingen, sier Pål Magnar Dahlø, prosjektdriver i Sør-Trøndelag fylkeskommune.

En annen viktig del av satsingen den kommende perioden er å bedre mobildekningen langs fylkesvegene. - Vi kommer til å prioritere utbygging av mobildekning langs fylkesvegene i denne perioden, da dette er viktig for samfunnssikkerhet og beredskap, sier Dahlø.

Vassbygda (Foto: Pål M. Dahlø)

På bildet: Vassbygda i Skaun kommune. Fullført bredbåndsprosjekt i mai 2012. Samarbeid mellom STfk, Skaun kommune og Telenor.

Øyvind Vikan
Sist oppdatert: 12.10.2015 14:51:02