Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Stor internasjonal pris til norsk læringsinitiativ

Open education awards 2017 gikk til NDLA

Norske NDLA (Nasjonal digital læringsarena) er tildelt Open Education Awards for Excellence 2017. Prisen deles ut av Open Education Consortium.

– Denne prisen er den absolutt største oppmerksomhet et åpent nettsted for læring kan oppnå, sier en stolt Øivind Høines.

Han er daglig leder for det fylkeskommunale samarbeidet NDLA, der Sør-Trøndelag fylkeskommune har vært med som eier og pådriver siden oppstarten i 2007. 

 

 

 

 

Statsråden gratulerer

– Jeg vil gratulere NDLA med hovedprisen for beste nettsted i Open Education Awards of Exellence. Dette er en fin anerkjennelse til NDLAs arbeid, og det er alltid gledelig når norske aktører når opp i internasjonale sammenhenger, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Det var kunnskapsdepartementet som tok initiativ til NDLA i 2006.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen

Lærere fra hele landet

– I dag har norske lærere fra hele landet fått internasjonal anerkjennelse for det de sammen har skapt, forteller Høines.  Han trekker også frem det brede samspillet med lærere, elever og NDLAs leverandører. Innovasjonskraften som ligger i dette samspillet har vært avgjørende sier han, og retter en stor takk til NDLAs samarbeidspartnere.

Jubileumsår

NDLA er nå inne i sitt tiende år, og er i dag solid forankret i den videregående opplæringen i hele landet. Innholdet på NDLAs sider er åpent for alle og blir svært mye brukt i videregående skole. I år har også kommunene startet arbeidet med å få frem et NDLA for grunnskolen.

– Dette er en fantastisk start på vårt jubileumsår, sier Høines.   

Øivind Høines, Dagelig leder i NDLA

alehe
Sist oppdatert: 21.02.2017 12:29:44