Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Stor begeistring for Yrkesfagkonferansen 2017

Roar Hildonen"Jeg vil heller ha lærlinger enn stjerne i Michelinguiden", sa Roar Hildonen (To rom og kjøkken) i sitt "rakettforedrag" under Yrkesfagkonferansen 2017.

Det er tredje året på rad at STFK og NTNU arrangerer yrkesfagkonferansen. Målsetningen med konferansen er faglig påfyll, knytte kontaker og bygge nettverk. I år var det også mulighet til å sende twittermeldinger både underveis og som spørsmål til paneldebatten.

Programkomiteen hadde satt sammen et program bestående av både innlegg og parallellsesjoner.

 

 

 

 

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen holdt et innlegg der han fremmet behovet for faglært arbeidskraft. "Vi må bli kvitt holdinger som sier at du som er så skoleflink må velge studieforberedende", sa han under sitt innlegg og vakte begeistring hos de 300 deltakerne.

Det var stor oppslutning fra blant annet bedrifter, opplæringskontor, lærere, kommuner og universitet. Det faglige innholdet ga en god ramme rundt viktige tema i fag- og yrkesopplæringen.

Lisbeth Øyum ved Sintef holdt et innlegg i forhold til kravene for fremtidens fagarbeidere og Roar Hildonen viste frem sitt engasjement for å ivareta lærling både som fagperson og menneske.

Kristian Tangen fra LO og Jon Uthus fra NHO fikk rettet spørsmål til kunnskapsministeren under paneldebatten.

Anne-Grethe Kant og Cathrine Sneisen hold et innlegg om hvordan man lykkes i forhold til opplæring og veiledning av lærlinger.

Gjennom de 10 parallellsesjonene ble det mulig å komme enda tettere på fag- og yrkesopplæringen.

karli
Sist oppdatert: 02.02.2017 13:06:59